Priština ima plan za srpske gradonačelnike?

Kandidati SL za predsednike četiri opštine na severu ne mogu biti potvrđeni ako za njih ne glasa osam od devet članova Centralne izborne komisije, piše "Zeri".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.04.2019.

13:23

Priština ima plan za srpske gradonačelnike?
EPA/EFE Petrit Prenaj

Međutim, prema pisanju Zeri, dva predstavnika Samoopredeljenja u CIK-u najavili su da će glasati protiv predloga i kandidata Srpske liste, ako ne postoje navodno konkretni dokazi da će, kako oni smatraju, "srpski kandidati poštovati ustavni poredak na Kosovu".

Predstavnik pokreta "Samoopredeljenje" u CIK-u Adnan Rustemi kaže da su bivši gradonačelnici na severu podneli ostavku označavajući Kosovo kao "Kosovo i Metohija", te da CIK treba pažljivo "bavi prijavom Srpske liste".

On je najavio da je zatražio od CIK-a da zahteva od Ministarstva lokalne uprave da dostavi ostavke bivših gradonacelnika, a prema njegovim rečima, mora da se dokaže i da će kandidati Srpske liste "priznati i poštovati ustavni i državni poredak Republike Kosovo i ispuniti sve odgovornosti".

Centralna izborna komisija trenutno ima devet članova, jer kosovski predsednik Hašim Tači nije imenovao sve članove te institucije, a za potvrđivanje treba osam glasova, piše list, prenosi RTK 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: