Dimitriju i dalje treba pomoć

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN prikuplja novčana sredstva za Dimitrija Matića (2009).

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.04.2019.

10:54

Dimitriju i dalje treba pomoć
Foto: Humanitarna fondacija Budi human

Usled nedostatka kiseonika i komplikacija na porođaju, Dimitriju je dijagnostifikovan spastični oblik dečje cerebralne paralize – kvadripareza.

Odmah po rođenju je reanimiran i naredna 72 sata se borio za život. Nakon otpusta iz bolnice počinje grčevita borba za njegov oporavak. Rehabilitacija je počela kada je imao dva i po meseca: fizijatar, neurolog, neonatolog i psiholog.

Dimitrije ima i bronhijalnu astmu koja mu usporava intenzitet vežbanja i ponekad pruža preko potrebni fizički odmor.

Do sada je imao tri operacije tetiva, parcijalna fibritomija, u Rusiji. Dimitrije ne hoda, slabo koristi ruke, ne govori, ali ima osmeh koji govori sve. Magnetna rezonanca je pokazala veliko oštećenje mozga, ali Dimitrije zahvaljujući trudu, upornosti i pre svega ljubavi ima napretka i u fizičkom i u mentalnom smislu.

Pored fizikalnih i hipoterapija, Dimitriju je neophodna i šetalica kako bi se što više vertikalizovao i učio da samostalno izvodi korake.

Pomozimo Dimitriju! Upišimo 440 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: