Studenti "uzvratili" Skotu: Naša zemlja ne postoji bez KiM

Studenti su iskoristili priliku da ambasadoru "odgovore" na njegovu mapu Srbije "skraćene" za KiM.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.04.2019.

18:13

Studenti

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skot održao je predavanje na Pravnom fakultetu u Kragujevcu kojem je prisustvovalo nekoliko desetina studenata i Kragujevčana.

Kako je objavio Alo.rs, po završetku predavanja, iz publike se javio predstavnik Zavetnika u Kragujevcu Nenad Milisavljević, koji se osvrnuo na Skotovu izjavu da SAD poštuju svoj Ustav i primetio da je ambasador nedavno u Apatinu na predavanju u osnovnoj školi pokazao mapu Srbije bez Kosova i Metohije.

''Ja sam poneo jednu geografsku kartu da vama poklonim i da vam pokažem kako naša teritorija i naša zemlja ne postoji bez KiM'', rekao je Milisavljević.

Na kraju predavanja studenti su predali ambasadoru fotografiju ubijene Milice Rakić, kao i slike porušenih objekata tokom NATO agresije.

Skot je 11. aprila održao predavanje učenicima u osnovnoj školi u Apatinu, gde je pokazao mapu Srbije bez KiM. Na tu informaciju, u Ambasadi SAD rekli su tada za Tanjug da je reč o mapi "koja je u službenoj upotrebi u SAD", a čiji je stav o Kosovu poznat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: