IPSOS: Rejting Vučića porastao, SZS pao VIDEO

Direktor IPSOS sektora za istraživanje javnog mnjenja Marko Uljarević kaže da je posle skupa "Budućnost Srbije" u Beogradu, rejting Aleksandra Vučića porastao.

Izvor: Prva

Ponedeljak, 22.04.2019.

10:28

IPSOS: Rejting Vučića porastao, SZS pao VIDEO
Tanjug, Dragan Kujundžiæ

Kako je rekao za TV Prva, prvo što je pokazalo najnovije istraživanje je da je došlo do pomeranja rejtinga predsednika Vučića. "Broj pozitivnih ocena koje je dobio porastao je za šet procentnih poena i taj rast prati i njegova stranka SNS", kazaoje Uljarević.

"Ona je u odnosu na istraživanje koje smo radili početkom aprila porasla sa 53,9 porasla na 57,4", dodaje on.

Na pitanje šta utiče na to, on kaže da utiču tenzije u društvu i da su protesti opozicije sigurno uticali na glasače da se opredele za SNS. A kada je reč o rejtinzima opozicije, koja protestuje već nekoliko meseci, Uljarević kaže da je i rejting SzS rastao i nakon što je bio na 15 odsto sada je na nivou od 10 do 12 odsto. Jedan od razloga pada rejtinga SZS je, kako ističe Uljarević, radikalizacija protesta.

Opširnije u VIDEO - prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: