Turska: Gnevni građani napali vođu glavne opozicione stranke

Lider opozicione Republikanske partije u Turskoj napadnut je na sahrani vojnika poginulog u borbi protiv pripadnika zabranjene Radničke partije Kurdistana.

Izvor: B92

Nedelja, 21.04.2019.

16:50

Turska: Gnevni građani napali vođu glavne opozicione stranke
Foto: EPA-EFE/Sedat Suna

Na snimcima objavljenim na Internetu se vidi kako je Kemal Kiličdaroglu udaren najmanje dva puta dok obezbeđenje pokušava da ga izvuče iz mase prisutnih, prenosi Rojters.

On je uspeo da napusti lice mesto i uđe u obližnju kuću, prenosi televizija NTV i agencija Demiroren. Gnevni građani potom su se okupili ispred kuće uzvikujući "Napolje PKK".

"Svi smo se uplašili zbog incidenta. Kemal Kiličdaroglu je dobro, Odveden je na sigurno", rekao je Levent Gok, poslanik republikanaca u Ankari za Haberturk TV.

Republikanska narodna stranka pobedila je na lokalnim izborima u Ankari i Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: