"Jedini legitimitet imate u parlamentu, sve ostalo je samo igra" VIDEO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da nije baš siguran u legitimitet "tima za pregovore", koji je opozicija okupljena oko SzS predstavila na protestu.

Izvor: Tanjug, prva
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

Vulin je naglasio da se legitimitet nikada ne dobija na ulici.

Prema njegovim rečima, "tim za pregovore" može organizovati bilo ko, navodeći da bi u javnosti mogli da se pojave i drugi glumci, pevači, sportisti ili profesori nudeći takav tim zato što smatraju, kaže, da nisu dovoljno zastupljeni.

"Jedini legitimitet imate u parlamentu, sve ostalo je samo igra", rekao je Vulin za TV Prva.

Upitan da prokomentariše skup predsednika Aleksandra Vučića održan u petak, Vulin kaže da je ponosan što se 150.000 okupilo u Beogradu bez ijednog jedinog incidenta i što su pokazali da je, ističe, "Budućnost Srbije" politika koja ima podršku naroda.

"Građani su jasno rekli da hoće mir, stabilnost, sigurnost, red i rad. Dali su podršku predsedniku da nastavi poltiku stabilnosti, politku snažne Srbije o kojoj ne odlučuju ambasadori i tajkunu, već država koja zna šta su njeni interese i koja se svojih interesa drži", naveo je Vulin.

A kaže da nije oduvek bilo tako...

"Godine 2012. nismo imali pravo ni da kažemo da su KiM i Republika Srpska naši strateški interesi i da su Srbi gde god da žive naš interes", istakao je Vulin.

Pred Dan Vojske Srbije, koji se održava u utorak, 23. aprila, Vulin ocenjuje da je naša vojska danas snažnija i bolja nego što je bila, te podsetio da je Aleksandar Vučić dolaskom na mesto premijera 2014. srpsku vojsku zatekao demoralisanu i slabu.

"Danas Vojska Srbije u svom vlasništvu ima 14 migova, moćnu kopnenu vojsku, oprema se iz dana u dan naoružava, pripadnici vojske bolje žive i, što je najvažnije, verujem da građani imaju puno poverenje u vojsku", rekao je Vulin.

U Muzeju grada Beograda danas se održava izložba "Odbrana 78", a ministar Vulin pozvao je građane da pogledaju izložbu koju, kaže, nije napravilo Ministarstvo odbrane, Vojska Srbije i građani, već i NATO pakt za vreme agresije 1999. godine.

"Ovo je izložba koju možete sabrati u jednoj reči - istina. Dođite, pogledajte, podsetite se, pustite neku suzu kada vidite našu pobijenu decu, budite ponosni kada vidite kako smo se i na koji način borili. Ovakvu izložbu trebalo je napraviti mnogo ranije, jer je ovo bilo vreme kada je Srbija pokazala svoje najlepše lice, a oni koji su napadali svoje najgore", ocenio je Vulin.

strana 1 od 172 idi na stranu