Vučić izrazio saučešće predsedniku Šri Lanke povodom "nemilosrdnih napada"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešća predsedniku DSR Šri Lanka Maitripali Siriseni povodom žrtava serije napada na crkve i hotele u toj zemlji

Izvor: B92

Nedelja, 21.04.2019.

12:24

Vučić izrazio saučešće predsedniku Šri Lanke povodom
Foto: EPA-EFE / KOCA SULEJMANOVIC

"Primite moje iskreno saučešće povodom nemilosrdnih bombaških napada u kojima je stradalo mnogo ljudi. Duboko smo ožalošćeni što su meta bile katoličke crkve i vernici i to na Uskrs, dan koji treba da donese mir i radost. Ovi zastrašujući akti pokazuju da terorizam ne poštuje ni svetinje, niti ljudske vrednosti", kaže se u Vučićevom saučešću.

On je ukazao na nužnost potrebe da se bude snažniji nego ikad pred "izazovima i okrutnošću zla koje ne preza ni pred čim da bi vladao strahom" i istakao da će se Srbija "uvek zalagati za jednakost svih nacija i religija i pravo na slobodan život".

"Molim Vas da izraze mog dubokog saosećanja prenesete porodicama poginulih, a ranjenima želje za brz oporavak", istakao je predsednik Vučih u pismu predsedniku Siriseni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: