Intenzitet borbi udvostručen: Libijska vlada pokrenula kontranapad

Snage lojalne libijskoj Vladi nacionalnoj jedinstva u Tripoliju počele su kontranapad protiv trupa maršala Halife Haftara južno od Tripolija.

Izvor: Beta/AFP

Subota, 20.04.2019.

16:23

Intenzitet borbi udvostručen: Libijska vlada pokrenula kontranapad
Foto: EPA-EFE/STRINGER

U ovom području intenzitet borbi se udvostručio.

"Prešli smo u napad. Izdata su naređenja da se u zoru napreduje i osvoji teritorija", rekao je portparol Mustafa al-Medži.

Eksplozije raketa i minobacačkih granata su se čule u više gradskih četvrti, posle nekoliko dana borbi slabijeg intenziteta koje nijednoj strani nisu donele prednost na terenu.

Drugi portparol je rekao da je pokrenuta "velika ofanzivna operacija" na više tačaka.

Portparol vojske Vlade nacionalnog jedinstva, koju priznaje međunarodna zajednica, je rekao da će više detalja biti saopšteno krajem dana.

On je naveo da su položaji Haftarovih trupa bombardovani sedam puta.

Predstavnici Haftarovih snaga su naveli da su "preuzeli kontrolu nad više novih položaja oko Tripolija" a da se trupe međunarodno priznate vlade "povlače na svih frontovima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: