Likvidacija u Španiji: Ubijen Zijad Nurković, blizak klanu Kožara

Zijad Nurković (24) iz Rožaja, koji važi za bezbedonosno interesantnu osobu blisku klanu Alana Kožara, ubijen je u Španiji, potvrđeno je iz crnogorske policije.

Izvor: B92

Subota, 20.04.2019.

10:35

Likvidacija u Španiji: Ubijen Zijad Nurković, blizak klanu Kožara
Ilustracija: EPA-EFE Sascha Steinbach

Pobjeda piše da je na njega za sada nepoznata osoba pucala iz vatrenog oružja u španskom mestu u blizini Malage, dok je bio u vozilu sa suprugom i kćerkom.

Prema saznanjima Pobjede, Nurković je u Španiji bio turistički. ;Ranjen je u četvrtak uveče u glavu i bio je u komi do petka, priključen na aparate, ali lekari nisu uspeli da se izbore za njegov život. ;

Crnogorska policija obaveštena je o likvidaciji i već je kolegama iz Španije pružila određena saznanja o Nurkoviću.

Vest o ovoj likvidaciji objavio je i španski portal "Espanjol", ali nije saopštio identitet osobe koja je ubijena. Kako su naveli, stradali muškarac (24) ubijen je kada je vozilom putovao sa četiri godine mlađom suprugom i dvogodišnjom kćerkom.

Španske vlasti pokušavaju da dođu do ubice i razjasne pod kojim okolnostima se dogodila likvidacija, kao i motiv zločina. Ovaj španski portal piše da se ispituju sve mogućnosti, ali da sve ukazuje da se iza zločina kriju poslovi sa drogom.

Nurković je poznat policiji i slovio je za bliskog saradnika Alana Kožara, koji slovi za čoveka od poverenja vođe "Zemunskog klana" Luke Bojovića.

Za Kožarom policija traga zbog pokušaja ubistva sada pokojnog Slobodana Šaranovića. Šaranović je ubijen 11. marta 2017. ispred svog stana u budvanskom naselju Dubovica.

Šaranović se teretio za ubistvo Nikole Bojovića, Lukinog brata, zbog čega je bio u pritvoru. U međuvremenu je u sukobu tih klanova ubijeno više osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: