"U Berlinu neće biti nikakvog sporazuma Beograda i Prištine"

Potpredsednik prištinske vlade Enver Hodžaj izjavio je da na predstojećem sastanku 29. aprila u Berlinu neće biti nikakvog sporazuma Beograda i Prištine.

Izvor: B92

Petak, 19.04.2019.

17:40

Foto: Depositphotos

Hodžaj kaže da se na skupovima ovakvog formata mogu utvrditi eventualni vremenski rokovi i predlozi za nastavak dijaloga.

On je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom pravde Abelardom Tahirijem, rekao da je reč o multilateralnom sastanku na kojem će glavna tema biti nastavak dijaloga.

Prema njegovim rečima, ovo je vrlo dobra prilika za Zapadni Balkan i Evropu da se uspostavi novo poverenje s obzirom na to da je ono izgubljeno zbog zastoja u otvaranju pregovora sa Albanijom i neodobravanja viza za građane Kosova.

"Ako se pregovori sa Albanijom otvore ovog leta, i ako se odobre vize za Kosovo, poverenje u EU će se povećati, inače mišljenje Albanaca o Evropskoj uniji neće biti bolje nego što je bilo 2018", rekao je Hodžaj, prenela je prištinska Gazeta ekspres.

Kako je prenela Koha, Hodžaj je rekao da je inicijativa za kažnjavanje onih koji poriču zločine bila neophodna i da to, kako je rekao, podriva multietničnost na Kosovu.

„Cilj ove inicijative je iznad svega moralan, ali će naš zahtev za izvinjenje uvek biti na stolu", rekao je Hodžaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: