Srbin i Hrvat uhvaćeni sa 170 kilograma droge i dva pištolja

Policija u Karlovcu u četvrtak zaplenila 170,6 kilograma marihuane i uhapsila hrvatskog i sprskog državljanina, koji su drogu vozili u kamionu.

Izvor: B92

Petak, 19.04.2019.

12:45

Srbin i Hrvat uhvaćeni sa 170 kilograma droge i dva pištolja
Ilustracija: Thinkstock

Kako je rečeno danas na vanrednoj konferenciji za novinare u karlovačkoj Policijskoj upravi, osim marihuane, kako navodi Hina, u kamionu su pronađena i dva pištolja sa municijom.

Načelnik kriminalističke policije karlovačke Policijske uprave Romano Benković je rekao da su i hrvatski i srpski državljanin odranije poznati policiji.

On je precizirao da su 44-ogodišnji i 47-godišnji vozač i suvozač uhapšeni na izlazu s autoceste Rijeka-Karlovac i dodao da će tokom dana, uz kaznenu prijavu, biti privedeni na ispitivanje u Županijsko državno tužilaštvo.

Benković je objasnio da je ilegalna roba bila upakovana u građevinski stiropor u otvorenom skladišnom prostoru teretnog vozila i da je policija obavila pretres nakon što je posumnjala da je reč o kriminalu.

Načelnik karlovačke Policijske uprave Darko Bratić istakao je da je ovo najveća ovogodišnja pojedinačna zaplena droge na tom području i dodao da sledi postupak veštačenja i utvrđivanja za koje je tržište droga bila namenjena.

Hrvatska agencija napominje da on za sada nije mogao da kaže više o saradnji policije Hrvatske i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: