"Mali vam je ovaj trg za sve one koji žele bolju budućnost Srbije"

Beograd -- Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić obratio se okupljenima ispred Doma Narodne skupštine na skupu "Budućnost Srbije".

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Vi ste gradili ovu zemlju, a ovi posle 5. oktobra su je uništili", rekao je Dačić, koji se osvrnuo i na broj pristalica politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji su došli danas na skup.

"Želim da poručim Radojičiću, Vesiću i Nikodijeviću - mali vam je ovaj trg! Treba Beogradu veći prostor za sve one koji se zalažu za bolju budućnost Srbije", istakao je Dačić.

"Ne pomišljajte da Srbiju možete da ucenjujete, da možda kojim slučajem mislite da je istina da je Srbija slaba, nejedinstvena, pa da zato vršite pritisak da priznamo Kosovo ili da priznamo da se ukine RS. Nema predaje bez obzira na pritiske", rekao je Dačić u obraćanju na skupu ispred Doma Narodne skupštine.

On je rekao da taj skup pokazuje da Vučić uživa podršku naroda, da je Srbija stabilna i složna, da želi mir i kompromis, ali i da je jaka da štiti svoje itnerese.

"Jake Srbije treba da se plaše samo srpski neprijatelji", istakao je lider socijalista i dodao da niko ne treba da se "igra vatrom" jer Srbima više niko ne može da preti i da ih napada.

Dačić je istakao i da greše oni koji misle da je skup u Beogradu poruka za srpsku opoziciju.

"Znaju ovi iz opozicije da nemaju šanse, to što Aleksandar Vučić još nije raspisao izbore je dokaz njegove odgovornosti prema Srbiji i državnim i nacionalnim interesima. On ih štiti od njihovog poraza i debakla", rekao je Dačić i zamolio Vučića da prestane da ih štiti jer se, kaže, uželeo izbora.

Dačić je rekao da su svi u proteklih nekoliko nedelja bili svedoci da se iz Beograda i zemlje šalju ružne slike nasilja, pretnji, upada u državne institucije, RTS, te želje nekih političkih stranaka i pojedinaca da preko ulice dođu do vlasti i izvedu državne udare.

Tako su kaže, želeli da pošalju poruku iz zemlje da su Srbi slabi, nejedinstveni, da je država na ivici haosa, pa su iz međunarodne zajednice, sa zapada, dolazili jači pritisci i ultimatumi, misleći da ćemo se predati ako jače pritisnu.

"Ðilas, Jeremić, Obradović, Lutovac imaju zapadne i američke medije, podršku zapadnih zemalja, imaju sve, samo jedno nemaju, narod", poručio je Dačić.

Istakao je da je Srbija jaka, da niko ne može da donosi odluke a da je ne pita i da je mnogo drugačija od Srbije od pre sedam godina.

Naveo je da je zemlja izbegla bankrot, da je životni standard viši, kao i da je vviše poštovana u međuanrodnoj zajednici.

"Pokazali smo snagu time što je 13 zemalja u proteklih godnu dana povuklo priznanje Kosova, za razliku od Jeremića i ostalih u čije vreme je 83 zemlja priznalo Kosovo. U vreme naše vlasti više zemalja je povuklo priznanje u odnosu na one koje su priznale Kosovo, što je dokaz da možemo da se borimo protiv onih koji su jači", istakao je Dačić.

Dodao je i da je do ujedinjenja razjedinjenog naroda došlo dogovorom između njega i Vučića i ostalih iz njihove koalicije, jer su se, kaže, ujedinili i zvedaši i partinzanovci i partizani i četnici oni koji su za istok i za zapad, ljudi iz Beograda i iz unutrašnjosti.

Dačić je rekao i da je prostor ispred Doma Narodne skupštine mali za sve koji se zalažu za bolju budućnost Srbije.

Pročitajte još:

Vučić građanima: Pokazali ste da dela cenite mnogo više od obećanja

Sijarto se obratio prisutnima na čistom srpskom: Čast je biti ovde

"Srbi iz Republike Srpske su zagledani u Srbiju"

Heroj sa Košara: Ako bude trebalo opet ćemo braniti Srbiju FOTO

Brnabić: Srbija nikada neće biti podeljeno društvo

U centru Beograda kao da je praznik, muzika, ulice zatvorene VIDEO

Milena Ivanović: Ovde sam da javno podržim Vučića

Skup "Budućnost Srbije" u slikama: transparenti, koncert, trubači...

U Beogradu se očekuje 170.000 ljudi

"Dolazi 35.000 iz Vojvodine, 90.000 iz Centralne Srbije, 7.500 sa Kosova"

strana 1 od 172 idi na stranu