Bilans stravične nesreće: 29 mrtvih, 27 povređenih; Angeli stižu saučešća

U udesu autobusa, koji je na portugalskom ostrvu Madeira prevozio nemačke turiste, 29 ljudi je poginulo, a 27 povređeno, preneo je Rojters najnovije podatke.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.04.2019.

07:08

Bilans stravične nesreće: 29 mrtvih, 27 povređenih; Angeli stižu saučešća
Foto: Tanjug/AP

Autobus, u kome su bili vozač, turistički vodič i 55 turista iz Nemačke, prevrnuo se u sredu u 18.30 na strmoj padini nakon što je na krivini sleteo sa puta i udario najmanje u jednu kuću u naseljenom mestu, rekao je gradonačelnik Funčala Filipe Souša za kablovsku stanicu SIC.

Među žrtvama je 17 žena i 12 muškaraca, javio je AP.

Potpredsednik regionalne vlade Madeire Pedro Kalado je na pres konferenciji kazao da su povređeni, uključujući portugalskog vozača i lokalnog vodiča, prevezeni u lokalnu bolnicu.

Portugalski premijer Antonio Košta je na Tviteru napisao da je uputio saučešće nemačkoj kancelarki Angeli Merkel. "Sa velikom žalošću sam primio vesti o ovom tragičnom dogadjaju u Madeiri", napisao je on.

Portparol Merkelove Štefen Zajbert izjavio je da su "užasne vesti stigle iz Madeire".

"Mi smo u najdubljoj žalosti zbog svih onih koji su izgubili život u udesu autobusa", napisao je Zajbert na Tviteru i dodao: "Naše misli su s povređenima".

On je naveo i da je nemačka vlada uspostavila posebnu telefonsku liniju za ljude zabrinute zbog članova svojih porodica.

Vlasti su saopštile da istražuju uzrok nesreće, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: