"Špijunska afera Šarecov hitac u sopstveno koleno"

Slovenački opozicioni lider, bivši premijer Janez Janša ocenio da se koaliciona vlada i premijer Marjan Šarec ne snalaze na evropskoj političkoj sceni.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.04.2019.

08:56

Foto: stevanovicigor/depositphotos.com

To se, kako ističe Janša, pokazalo i prilikom "zadnje iznudjene špijunske afere s Hrvatskom".

On je u intervjuu za slovenačku televiziju u sredu uveče rekao da je afera s prislušklivanjem "hitac Slovenije u sopstveno koleno".

Janša podseća da je Šarec sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost u trenutku kada je Hrvatska pripremala uspešan sastanak 16 država srednje i istočne Evrope s Kinom kojim je postigla "nekoliko političkih poena", prenosi TV N1 Zagreb.

"Zabavno je kad komedije gledamo na pozornici, ali ne kad se komedija događa u našoj vladi", kazao je Janša, aludirajući na Šareca, diplomiranog glumca koji je pre ulaska u politiku u javnosti bio poznat kao stend-up komičar.

Janša je kazao i da su odnosi Slovenije sa susednim državama vrlo loši, kao i njen ugled u međunarodnoj zajednici. "Nikad od kada Slovenija postoji naši odnosi sa susednim zemljama nisu bili tako slabi, a ugled Slovenije danas je niži nego ikada", ocenio je Janša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: