Profesor ošamario dve učenice u beogradskoj gimnaziji, učenik udario njega

Profesor fizike u Sedmoj beogradskoj gimnaziji ošamario je danas tokom časa učenicu drugog razreda te gimnazije, prenosi TV Prva. Potom je udario i drugu.

Izvor: Tanjug, prva
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

Incident se dogodio naočigled drugih đaka, koji su odmah reagovali i pokušali da zaštite drugaricu. Kako prenosi TV Prva, jedan učenik udario je profesora.

Policija je bila na mestu događaja, a u gimnaziju u Mirijevu došla je i hitna pomoć, da pregleda devojčicu.

Sve je počelo, kako javlja TV Prva, kada je udarena učenica negodovala zbog ocene. Profesor joj je udario šamar, a potom i drugoj učenici koja je odmah ustala u odbranu drugarice. Nastao je opšti metež jer su reagovali i ostali đaci, pri čemu je jedan učenik, na kraju, udario pomenutog nastavnika.

U školu je pozvana policija, zasedao je i Školski odbor, a kako javlja reporter TV Prve, svi su jako uznemireni.

Incident se dogodio tokom trećeg časa na kome su učenici nezadovoljni načinom ocenjivanja na kontrolnom zadatku tražili objašnjenje od profesora i pitali koji su kriterijumi za ocenjivanje.

"Profesor je objašnjavao kriterijume ocenjivanja, a devojčica se nije složila sa njim i burnije je odreagovala. Profesor je udario, a kada je ustala drugarica da je zaštiti i ona je dobila šamar", kaže za Tanjug pedagog Sedme beogradske gimnazije Dragica Kitanović.

Kitanovićeva kaže da su čuli vrisku dece u odeljenju i da su ona i direktor škole odmah reagovali. Direktor je u svoju kancelariju odveo nastavnika, dok je ona ostala u učionici da smiri đake.

Škola je o svemu odmah obavestila roditelje, policiju i školsku upravu, odnosno Ministarstvo prosvete.

Pozvana je i Hitna pomoć, koja je pregledala učenike i konstatovala da nemaju povrede, dok je profesor zbog visokog pritiska i uzbuđenja u pratnji policije prevezen u Urgentni centar.

U Ministarstvu prosvete kažu da su obavešteni šta se dogodilo u Sedmoj beogradskoj gimnaziji. Navode da je profesor koji je ošamario devojčice podneo zahtev direktoru škole da mu se raskine radni odnos iz ličnih razloga.

"Profesor je prekršio član 111. i 112. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u obrazovnim ustanovama kojim je zabranjeno fizičko, psihičko, socijalno, seksualno, digitalno i svako drugo nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje ucenika, za šta su predviđene novčana kazna, udaljenje sa rada ili prestanak radnog odnosa (član 166. ZOSOV)", navode u Ministarstvu prosvete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 97 idi na stranu