Danas kremacija Mire Marković, urnu donosi Dragomir Karić

BK televizija saopštila da će Mirjana Marković biti kremirana danas u Rusiji, a urnu s njenim posmrtnim ostacima sutra će u Srbiju doneti Dragomir J. Karić.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.04.2019.

12:20

Danas kremacija Mire Marković, urnu donosi Dragomir Karić
EPA/SASA STANKOVIC

Kako se navodi, Karić će urnu predati Udruženju "Sloboda" i ona će u petak uveče biti smeštena u porodičnoj kući Miloševića u Požarevcu. Pepeo neće biti deljen na tri dela, kako se prethodnih dana spekulisalo u pojednim medijima.

Sahrana Mire Marković je u subotu u 15 časova. Nakon polaganja urne ispod lipe u dvorištu u kojem počiva i njen suprug, sveštenstvo SPC Eparhije braničevske će služiti opelo, koje po ovlaščenju članova porodice organizuje Vojislav Šešelj.

"Kao što je BK televizija ranije objavila, Marko i Marija Milošević su sprečeni da budu na poslednjem ispraćaju svoje majke. Marko će se od nje oprostiti danas na kremaciji u Moskvi, kojoj, nažalost, neće moći da prisustvue Marija, jer ne poseduje putne isprave i ostala potrebna lična dokumenta, zbog čega nije mogla da bude ni na sahrani svog oca 2006. godine", navedeno je u saopštenju.

Mira Marković je preminula u nedelju u 77. godini u Moskvi usled komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dve operacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: