Uskršnja poslanica nadbiskupa Hočevara

Beogradski nadbiskup čestitao Uskrs svim vernicima i upozorio da "sva zla koja su prisutna u nama, među nama i našim društvima, predstavljaju plod greha".

Izvor: B92

Četvrtak, 18.04.2019.

12:17

Uskršnja poslanica nadbiskupa Hočevara
Screenshot/TV Prva

"Kolektivni greh je u našoj lažnoj solidarnosti kada svesno saučestvujemo u koruptivnim delima, podržavamo zle navike i sva loša i nemoralna usmerenja u društvima kojima pripadamo", poručio je nadbiskup Stanislav Hočevar povodom Uskrsa koji Rimokatolici slave u nedelju, 21. aprila.

On je u uskršnjoj poslanici napomenuo da jedno od najtragičnijih obeležja današnjice leži u tome što je vera pogrešno shvaćena i negativno predstavljena, pa čak i toliki vernici nemaju o njoj celovito saznanje.

"Većina ljudi pre svega ne veruje dosledno u Boga Stvoritelja. Žive kao da Boga nema i ponašaju se kao da su oni sami jedini gospodari svega stvorenog pa i svog tela", kazao je Hočevar.

Naglasio da je da je "svojim vasrksnućem Isus Hrist pobedio izvore i uzroke smrti, umora, zaborava, sebičnosti, mržnje, svadje i ratova". Nadbiskup je "braću i sestre istočne tradicije" pozdravio tradicionalno sa "Hristos vaskrese, vaistinu vaskrese". Uputio je i poruku patrijarhu Irineju u kojoj mu je čestitao osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslave crkve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: