Mihajlovićeva osuđuje incident u školi: Zgrožena sam kao žena i majka

Beograd -- Predsednica Кoordinacionog tela Vlade za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović osudila je nasilno ponašanje profesora fizike u jednoj beogradskoj gimnaziji.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Profesor je ošamario dve učenice.

"Zgrožena sam ovim postupkom, kao žena i majka", rekla je Mihajlović i ocenila da u vremenu kada država čini sve da smanji nasilje, "apsolutno je neprihvatljivo da bilo ko", a posebno prosvetni radnici, šamaraju decu.

"I dok se borimo da se nasilje nad ženama iskoreni, ukazujući svakodnevno da mlade treba da učimo toleranciji, nenasilju i poštovanju, imamo situaciju da onaj ko treba da ih podučava, sprovodi upravo suprotno. Da li su to lekcije koje jedna devojčica treba da nauči, da je šamar normalna stvar?", kazala je ona.

Mihajlović je dodala da je nasilje nad devojčicama i ženama ogroman problem koji zahteva angažovanje celog društva i da je edukacija najmlađih način da se stvori nenasilno društvo.

"Nasilje rađa dalje nasilje, svi mi, a posebno mi odrasli, odgovorni smo da decu izvedemo na pravi put, da ih učimo empatiji i brizi jednih o drugima i da im ukažemo na to koliko je nasilje štetno. Najoštrije osuđujem ovaj čin i verujem da će nadležni organi obaviti svoj deo posla u ovom slučaju, a da ćemo svi iz njega izvući pouke", zaključila je Mihajlović.

strana 1 od 172 idi na stranu