Haos u Libiji, na brodovima i teroristi, a Salvini zatvara luke

Italijanski ministar unutrašnjih poslova upozorio da haos u Libiji, nastao ofanzivom generala Haftara, povećava rizik od terorista na migrantskim brodovima.

Izvor: B92

Sreda, 17.04.2019.

09:00

Haos u Libiji, na brodovima i teroristi, a Salvini zatvara luke
Foto: Tanjug/AP

Ono što posebno brine Salvinija je što ti brodovi dolaze u Italiju.

"Islamska teroristička infiltracija nije više pretnja, to je postala izvesnost: zbog toga, moja dužnost je da ponovim da pristajanje brodova neće biti više dozvoljeno na italijanskoj obali", rekao je Salvini, prenela je agencija Rojters.

Salvini, lider antimigrantske partije Liga, nije želeo da se izjasni da li će se stav Italije promeniti u slučaju opšteg rata u Libiji, navela je britanska agencija.

Podsetimo, haos u Libiji započeo je maršal Kalifa Haftar koji je sa svojim snagama krenuo ka prestonici Libije Tripoliju.

Intenzivne borbe Haftarovih i vladinih snaga počele su prošle sedmice i još traju, utrokujući masovno bežanje stanovnika Tripolija i okolnih područja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: