"Blic": Vođi antivakcinaša preti oduzimanje licence

Nezvaničnoj vođi antivakcinaša Jovani Stojković najverovatnije preti oduzimanje lekarske licence, navodi "Blic".

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.04.2019.

23:33

Ilustracija: Thinkstock

List piše da je tim lekara podneo novu tužbu i spremio nove dokaze da je ova doktorka, po struci psihijatar, "radila protiv zdravlja ljudi".

Kako piše Blic onlajn protiv Stojković je već jednom pokrenut postupak za oduzimanje licence pred Sudom časti Regionalne lekarske komore Beograda, međutim, postupak je prekinut, jer su članovi Suda časti smatrali da njeni "medijski nastupi nisu dovoljan razlog za vođenje postupka za oduzimanje licence.

Tada su protiv nje podnela tužbu petorice lekara među kojima je Tomislav Stevanović, pedijatar iz Zrenjanina, zbog, kako su obajsnili "širenja antivakcinaških ideja i odvraćanja roditelja od vakcinacije svoje dece".

Iako je postupak tada obustavljen, pre oko tri nedelje je nastavljen pred istim Sudom časti, jer su članovi, ipak, utvrdili da je "Stojkovićeva radila protiv zdravlja ljudi".

Prema podacima Blica, Lekarska komora Srbije nedavno je dostavila rešenja o tome lekarima koji su tužili dr Stojković Sudu časti LKS, ali i dr Stojković, koja se već protiv tog rešenja žalila.

Prema do sada objavljenim podacima, Stijković je zajedno sa ostalim antivakcinašima u Srbiji, svojim nastupima zastrašivala roditelje, zbog čega su oni masovno odbijali da vakcinišu svoju decu, zbog čega je, kako smatraju stručnjaci, u Srbiji buknula epidemija malih boginja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: