Kraj konsultacija kod Gojkovićeve: U maju sednica o KiM

Predsednica Skupštine Maja Gojković, nakon konsultacija sa strankama, prenela da je zaključeno da su nužne izmene Poslovnika i da če sednica o KiM biti u maju.

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.04.2019.

12:37

Kraj konsultacija kod Gojkovićeve: U maju sednica o KiM
Tanjug, Dragan Kujundžiæ

Gojkovićeva je održala u zgradi Narodne skupštine konsultacije sa predstavnicima poslaničkih grupa. Na tim konsultacijama, od opozicije prisustvovali su jedino predstavmici SRS i LDP.

Gojkovićeva je, u obraćanju medijima, objasnila da je održala sednicu Kolegijuma Narodne skupštine, koju je zakazala i najavila još prošle nedelje, a da je tema bila rasprava u otvorenom dijalogu kako unaprediti rad parlamenta i na koji način da poslanici bolje zastupaju interese građana koji su glasi za njih.

„Zadovoljna sam današnnjim sastankom, načinom i sadržinom diskusija koja se čula od strane šefova poslaničkih grupa, koji su uzeli učešće. Učestvovale su dve opozicione partije, odnosno poslaničke grupe - SRS Vojislava Šešelja, i poslanička grupa Liberalno demkratske partije Čedomira Jovanovića", rekla je predsednica parlamenta.

„Zaključak sastanka je da je potrebno da svi zajedno razmislimo o izmenama i dopunama važećih pravila i procedure po kojoj radi Skupština. Poslanici iz partija koje delimično bojkotuju rad parlamenta su 2009. doneli ta pravila. Saznala sam da je doneto u julu u vremenu kada se održavaju vanredne sednice sa izuzetin važnim temama bez prava da se suštinski raspravlja o Poslovniku“, objasnila je Gojkovićeva.

Ona je ujedno najavila i da će u maju biti održana važna sednicu parlamenta posvećena Kosovu i Metojiji. "U maju, do kraja prve polovine ove godine, imaćemo važnu sednicu posvećenu KiM. Predlozi koji su došli od opozicionih poslaničkih grupa koje su danas učestvovale u kolegijumu jesu da toj sednici obavezno prisustvuje predsednik države Aleksandar Vučić, da razmotratimo i njegov izveštaj i Vlade Srbije", rekla je Gojković.

Ona je kazala da je predlog da toj sednici prisustvuje i premijerka Ana Brnabić i ministri. "Otvorena sam na sledećem kolegijumu, koji će biti u maju pred tu sednicu parlamenta, da sašlušam predloge i za druge ličnosti za koje bi poslanici želeli da pristuvuju toj sednici u skladu sa poslanikom", kazala je Gojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: