Uskoro verzija Mulerovog izveštaja bez delova sa oznakom "poverljivo"

Ministarstvo pravde SAD saopštilo je da očekuje da će izveštaj Roberta Mulera o istrazi ruskog mešanja u predsedničke izbore biti objavljen u četvrtak ujutru.

Izvor: Beta/AP

Ponedeljak, 15.04.2019.

21:39

Uskoro verzija Mulerovog izveštaja bez delova sa oznakom
Ilustracija: Thinkstock

Skraćena, redigovana verzija izveštaja specijalnog savetnika Mulera, u kojoj neće biti delova koji su označeni kao poverljivi, u četvrtak će biti prosleđena Kongresu SAD i postati dostupna javnosti, navelo je Ministarstvo pravde.

Muler je istragu završio u martu i izveštaj od gotovo 400 strana predao ministru pravde Vilijamu Baru, koji je Kongresu prosledio pismo na četiri strane, sa Mulerovim "glavnim zaključcima".

Bar je u pismu naveo da Muler nije otkrio postojanje zavere tokom kampanje za predsedničke izbore 2016. godine, između Rusije i saradnika tadašnjeg kandidata, a sada predsednika SAD Donalda Trampa.

Iako je Muler u izveštaju naveo da nije siguran da li je Tramp vršio opstrukciju pravde, Bar je napisao da ne veruje da ima dovoljno dokaza da je Tramp opstruisao pravdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: