Tači: Građani Kosova gube strpljenje

Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je da su građani Kosova počeli da gube strpljenje čekajući liberalizaciju viza.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 15.04.2019.

20:55

Tači: Građani Kosova gube strpljenje
Foto: EPA-EFE/Valdrin Xhemaj

Tači je rekao i da nedostatak jasne perspektive u integraciji Zapadnog Balkana stvara prostor za opasne antievropske ideologije.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Tači je sa komesarom za proširenje i dobrosusedske odnose Johanesom Hanom razgovarao o liberalizaciji viza, dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, kao i o perspektivi učlanjenja Kosova i država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

"Građani Kosova, kao proevropski narod, počeli su da gube strpljenje. Odluka o vizama ove godine i posvećenost novoj dinamici evropskih integracija, vratiće izgubljeno poverenje u EU", rekao je kosovski predsednik.

Na sastanku se razgovaralo i o neophodnosti prevazilaženja nesuglasica između država Zapadnog Balkana i o potrebi postizanja sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma Kosova i Srbije, kaže se u saopštenju Tačijevog kabineta.

Prethodno se Tači sastao i sa predsednikom Evropske komisije Donaldom Tuskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: