Carinici otkrili "roleks" u džepu od jakne

Carinici su na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina zaplenili neprijavljeni "roleks" vredan 13.500 evra, koji je pronađen u džepu od jakne jednog putnika.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.04.2019.

19:30

Carinici otkrili
Foto: Thinkstock

Prekršaj je otkriven 12. aprila kada je na red za kontrolu stigao "bmv" bosanskohercegovačkih registarskih oznaka kojim su se iz Grčke ka Bosni i Hercegovini vraćala trojica državljana te zemlje.

Iako su putnici u razgovoru sa carinskim službenicima rekli da nemaju ništa da prijave, ispostavilo se da ipak nije tako.

Prilikom kontrole u rancu 40-godišnjeg suvozača pronađena je prazna kutija "roleksa", za koju je putnik rekao da je zbog lepote njene izrade nosi kući kao suvenir.

Na zahtev carinika da pokaže sat, putnik je najpre negirao da ga ima, ali je traženi predmet ipak pronađen, i to u unutrašnjem džepu jakne koju je nosio na sebi.

Putnik je potom rekao da je kutija sa "roleksom" pošiljka iz Grčke za prijatelja u BiH, a da je njegov posao bio samo da ga prenese.

Iz Uprave carina podsećaju da na graničnom prelazu obavezno treba prijaviti svu vredniju robu koju putnici nose sa sobom, bez obzira na to da li se radi o poklonu, jer će se su suprotnom naći u prekršaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: