RTS: Nije tačno da je N1 bila gledanija od nas i nacionalnih televizija

Beograd -- Radio-televizija Srbije je saopštila da nije tačno ono što je N1 objavila da je u subotu 13. aprila, bila gledanija od Javnog servisa i nacionalnih televizija.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Nepotpunim i senzacionalističkim naslovom saopštenja gledaoci se dovode u zabludu, a podacima manipuliše", ocenio je RTS u saopštenju.

"U slučaju da ste pročitali samo naslov ove vesti, ne biste imali potpunu i tačnu informaciju da se navedeni podaci odnose - samo na korisnike SBB platforme, što se pominje tek jednom, na početku teksta", ukazao je RTS dodajući da svaka dalja informacija o rezultatima gledanosti u istom saopštenju ne sadrži tu vrlo važnu odrednicu.

Kako RTS navodi, isti pristup nepotpunog saopštavanja rezultata, N1 ponavlja i za rezultate istraživanja gledanosti od petka i nedelje.

"Budimo precizni - dnevni auditorijum (rič) Prvog programa RTS-a među svim gledaocima TV programa u Srbiji u subotu bio je 3.145.000, dok je istog dana TV N1 imala rič od 847.000 gledalaca i bila tek šesta po gledanosti televizija. U petak i nedelju RTS 1 bio je najgledaniji TV program u Srbiji, sa dnevnim auditorijumom od preko 3.000.000 gledalaca u petak i 3.300.000 u nedelju", navodi Javni servis.

RTS dodaje da iako se iz naslova „Utisak nedelje i Veče sa Ivanom Ivanovićem ponovo najgledaniji programi“ može zaključiti da se podaci o tim emisijama na TV Nova S odnose na teritoriju cele Srbije i da su rezultati impozantni, brojevi pokazuju suprotno:

"Utisak nedelje“ bio je 49. sadržaj na listi 50 najgledanijih emisija u nedelju, dok se „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ nije ni našlo na listi 50 najgledanijih", navodi RTS u saopštenju.

strana 1 od 139 idi na stranu