Samo u prvoj nedelji 8.500 zahteva za vrtić

Beograd -- U prvoj nedelji konkursa u beogradskim vrtićima podneto je oko 8.500 zahteva, kaže gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

"Sve protiče u najboljem redu, a ovo je uobičajen broj zahteva, uz primetno povećanje broja onlajn prijava, što je odlično", rekao je Gak, a saopštila Gradska uprava.

Gak je dodao i da je oko 60 odsto podnetih zahteva stiglo elektronskim putem, što je rast u odnosu na ranije godine, kada je, kaže, stizalo do 45 odsto elektronskih prijava.

On je podsetio da je konkurs za oko 8.000 slobodnih mesta otvoren do 25. aprila, a da će preliminarne liste upisane dece biti objavljene 20. maja.

Nakon toga, do 29. maja sledi rok za žalbe koje će upisne komisije predškolskih ustanova razmatrati do 7. juna.

Gak je naveo da je fokus Grada ove godine na otvaranju što većeg broja mesta u državnim vrtićima, pre svega gradnjom novih vrtića.

Plan je, kaže, da se do kraja godine otvori oko 3.000 novih mesta.

On je naveo i da Sekretarijat svake godine odobrava do 20 odsto proširenja kapaciteta, kao i da se nastavlja saradnja sa privatnim vrtićima u kojima sada, uz subvenciju Grada , boravi više od 17.000 dece.

"Sve ovo je odlična baza za očekivanja da ove godine Beograd prvi put nema listu čekanja u prioritetu", istakao je Gak.

On je pozvao roditelje i staratelje da se, ukoliko imaju bilo kakvu dilemu u vezi sa konkursom, obrate Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu ili Upisnoj komisiji u ustanovi u kojoj konkurišu, koja za vreme konkursa radi produženo, od 8 do 18 časova.

strana 1 od 139 idi na stranu