Zajednička modernizacija: Saradnja Srbije i Mađarske u oblasti naoružanja

Srbija i Mađarska potpisale su Memorandum o vojnotehničkoj saradnji kako bi se stvorili uslovi za njeno unapređenje kroz realizaciju zajedničkih projekata.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 15.04.2019.

17:50

Zajednička modernizacija: Saradnja Srbije i Mađarske u oblasti naoružanja
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Memorandum su, tokom zajedničke sednice dveju vlada u Subotici, potpisali v. d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović i vladin poverenik Mađarske Gašpar Marot, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Kako je navedeno, u poslednje dve godine mnogo je intenzivirana bilateralna vojnotehnička saradnja dve države.

Očekuje se da će sledeći koraci biti usmereni na programe zajedničkog razvoja i proizvodnje u oblasti sofisticiranog naoružanja borbenih vazduhoplovnih i platformi kopnene vojske, precizirano je u saopštenju.

Moguća je, kako je navedeno, i saradnja u oblasti zajedničke modernizacije prethodnih generacija naoružanja koje se nalazi na upotrebi u oružanim snagama obe zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: