Deset dana borbi oko Tripolija, preko 120 mrtvih, 500 povređenih

Najmanje 121 osoba je ubijena a 561 je povređena od 4. aprila kada je počela ofanzive libijskog komandanta Kalife Haftara na Tripoli, glavni grad Libije.

Izvor: B92

Nedelja, 14.04.2019.

11:09

Deset dana borbi oko Tripolija, preko 120 mrtvih, 500 povređenih
Foto: PixelsAway/depositphotos.com

To je potvrdila Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Iz kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Libiji se takođe osuđuju ponovljeni napadi na bolničko osoblje i kola hitne pomoći u Tripoliju.

Ne navodi se koliki je broj civila među nastradalim.

Kancelarija UN za koordinaciju humanitarnih pitanja (Ocha) je odvojeno saopštila da je 13.500 ljudi raseljeno u borbama, od kojih je 900 smešteno u prihvatne centre.

U žestokim borbama od 4. aprila južno od Tripolija suprotstavljaju se snage Vlade nacionanog jedinstva, koju priznaje međunarodna zajednica i snage komandanta Haftara.

Samoproglašena Libijska nacionalna vojska komandant Haftara koji drži istok Libije krenula je u ofanzivu da zauzme glavni grad Tripoli gde je sedište međunarodno priznate vlade.

Pored kopnenih borbi dve strane svakodnevno sprovde i vazdušne napade i uzajamno se optužuju da ciljaju civile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: