Dodik: Nema ništa od žičane ograde na granici sa Srbijom

Banjaluka -- Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da od postavljanja žičane ograde na granici sa Srbijom nema ništa.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

On je tako odgovorio da ideju predsedavajućeg Saveta ministara BiH u tehničkom mandatu Denisa Zvizdića da se, zbog migranata, postavi žičana ograda na granici sa Srbijom.

Nakon što je Zvizdić to izjavio zbog procena da stiže dosad najveći migrantski talas, Dodik je poručio i da je protiv slanja Oružanih snaga BiH na dodatno obezbeđivanje granice, što je i zatraženo.

Kada je reč o Republici Srpskoj za bezbednost će se, kaže Dodik, pobrinuti rezervni sastav policije koji će ubrzo dobiti MUP Republike Srpske, prenosi RTRS.

"Na delove gde je Republika Srpska odgovorna na dispozicijama koje to predviđaju zakon i propis, mi ćemo kontrolisati situaciju, mi nismo opredeljeni da u Srpskoj pravimo kampove ni bilo šta drugo, razumemo da su ti migranti u tranzitu i da idu na najbliže destinacije, u ovom slučaju Bihać, da mogu da pređu u EU - kaže Dodik.

Zvizdić je nedavno rekao da ako granice Evrope nastave da se hermetički zatvaraju za prolaz migranata, i BiH će ići ka hermetičkom zatvaranju svoje granice prema istočnim susedima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 137 idi na stranu