Umereno oblačno, ponegde pljuskovi, do 16 stepeni

Na severozapadu i istoku zemlje će biti pretežno sunčano, u ostalim delovima umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom.

Izvor: Beta

Nedelja, 14.04.2019.

23:13

Umereno oblačno, ponegde pljuskovi, do 16 stepeni
Foto: GettyImages/Jason Ocenha

Od sredine dana ponegde se očekuju i lokalni pljuskovi i grmljavina, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U višim planinskim predelima padaće slab sneg a uveče i tokom noći očekuje se razvedravanje. Duvaće slab do umeren vetar severnih pravaca. Najniža temperatura biće od četiri do osam stepeni, najviša od 13 do 16.

U Beogradu će sutra biti umereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom, a od sredine dana mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Krajem dana biće razvedravanje. Duvaće slab do umeren vetar sa najnižom temperaturom od osam stepeni Celzijusa a najvišom 16.

U Srbiji će naredne sedmice u većini dana biti pretežno sunčano, do kraja nedelje postepeno toplije, a u brdsko-planinskim krajevima uz lokalni razvoj oblačnosti redja pojava kratkotrajne kiše ili pljuska.

Jedino će u četvrtak biti promenljivo oblačno sa češćom pojavom kiše i pljuskova. Početkom naredne sedmice očekuje se jugoistočni vetar u pojačanju.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 15. april 2019. godine:

Kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost usled očekivanog uticaja biometeoroloških prilika. Mogući su glavobolјa, reumatski bolovi i neraspoloženje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: