Maraton zatvara ulice Beograda, izmene na više od 80 linija GSP

Saobraćaj u Beogradu je danas izmenjen u nekim delovima grada zbog održavanja 32. Beogradskog maratona.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Gettyimages/Alexander Hassenstein
Foto: Gettyimages/Alexander Hassenstein

Od ponoći do 19 časova u Kolarčevoj, na Terazijama, u Ulici kralja Milana, kao i delu Trga Nikole Pašića prema Terazijama zabranjen je motorni saobraćaj i biće uklonjena sva vozila koja nisu u funkciji održavanja maratona, a od 10 do 16 sati i u drugim delovima grada na trasi maratona, objavljeno je na sajtu Grada Beograda.

Od ponoći do 17 časova zabranjen je motorni saobraćaj i parkiranje u Prizrenskoj i delu Balkanske ulice (od Prizrenske do Kraljice Natalije) i Resavskoj (od Krunske do Bulevara kralja Aleksandra).

Kako je saopštio Sekretarijata za saobraćaj, od ponoći do 11 sati zabranjen je saobraćaj svih vozila u Dečanskoj (od Nušićeve do Trga Nikole Pašića), Trgu Nikole Pašica, Bulevaru kralja Aleksandra (od Kneza Miloša do Beogradske ulice), Dragoslava Jovanovića, Vlajkovićeva (od Kosovske do Dečanske) i Svetozara Markovića (od Nemanjine do Bulevara kralja Aleksandra), kao i na svim prilazima trasi.

Od 06.00 do 16 časova Ulica kraljice Natalije biće zatvorena za motorni saobraćaj i biće uklonjena sva vozila.

Za motorni saobraćaj će od 09.00 do 11.00 biti zatvorena Takovska (od Svetogorske do Kneza Miloša) i Kneza Miloša (od Takovske do Nemanjine ulice).

Kneza Miloša na delu od Bulevara kralja Aleksandra do Admirala Geprata (smer ka Nemanjinoj), ostaje zatvorena za saobraćaj do 16 casova, kao i svi prilazi trasi.

Od 10 do 16 časova bice zatvorena za motorni saobraćaj trasa maratona, a zatvaranje za saobraćaj će se vršiti u skladu sa dinamikom prolaska takmičara.

To se odnosi na Bulevar kralja Aleksandra, Beogradsku, Branka Krsmanovića, Mileševsku, Cara Nikolaja II, Makenzijevu, Slaviju, Nemanjinu, Balkansku, Gavrila Principa, Pop Lukinu, Brankov most, Bulevar Mihajla Pupina, Bulevar Nikole Tesle, DŽona Kenedija, Bulevar umetnosti, Bulevar Milutina Milankovića i Antifašističke borbe. Takođe, od 10 do 16 sati za motorni saobraćaj će biti zatvoren Most na Adi, Milentija Popovića, Karađorđev trg, Karađorđeva, Glavna, Bežanijska, Tošin bunar, Pariske komune, Bulevar maršala Tolbuhina, Otona Župančiča, Narodnih heroja, Zemunska, Vojvođanska, Dr Ivana Ribara, Jurija Gagarina, kolovozna traka za smer ka Ulici dr Ivana Ribara (na delu od Bulevara Milutina Milankovica do Dušana Vukasovića), Dušana Vukasovića, Evropska (od Dušana Vukasovića do Gandijeve).

U tom periodu biće zatvorena za motorni saobraćaj i Gandijeva (od Evropske do Jurija Gagrina), Omladinskih brigada, Đorđa Stanojevića, Bulevar Crvene armije, Kraljice Natalije, kao svi prilaze trasi. Javno komunalno preduzeće "Gradske pijace" saopštilo je da "Otvoreni tržni centar - Novi Beograd" neće raditi danas zbog Beogradskog maratona.

Zbog maratona će doći do izmena na oko 80 linija gradskog saobraćaja, a detalje o režimu rada linija za vreme održavanja maratona pogledajte OVDE.

strana 1 od 139 idi na stranu