"Policija je u Skupštini da bi sprečila paljenje zgrade, krađu slika"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da se policija nalazi u zgradi Skupštine da spreči da neko ponovo pokuša da pali tu zgradu.

Izvor: Beta

Subota, 13.04.2019.

14:45

Foto: Tanjug/MUP

Kako je rekao, policija je u zgradi kako bi sprečila na neko krade slike i nameštaj i da obezbedi sigurnost za sve poslanike i radnike u toj instituciji.

Stefanović je na svom Tviter nalogu napisao da je policija u Skupštini po odobrenju generalnog sekretara Narodne Skupštine.

"Ako je neko planirao da upada u državne institucije, kao što je to bio slučaj sa zgradom RTS-a, to neće moći", poručio je Stefanović. On je dodao da policija na teritoriji Srbije nije zaustavila nijedan autobus ni kombi koji su prevozili putnike ka Beogradu.

"Nemojte da širite lažne vesti", poručio je on.

Generalni sekretar Narodne Skupštine Srbije Srđan Smiljanić potvrdio je da je dao saglasnost za ulazak policije u zgradu Skupštine.

U saopštenju se navodi da je dozvala izdata u skladu sa članom 71. stav 2. Zakona o Narodnoj Skupštini.

"U svojstvu generalnog sekretara dao sam saglasnost da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova udju u zgradu, jer imamo zakonsku obavezu da zaštitimo ljude i ovo zdanje od potencijalnog nasilnog upada", piše u saopštenju.

Poslanik DS Balša Božović rekao je danas novinarima u Skupštini Srbije da je MUP "okupirao zgradu" parlamenta, a tvrdi da o tome nije obavešten skupštinski sekretarijat. On je rekao da po Zakonu o Narodnoj skupštini jedino parlament ima ovlašćenje da pozove policiju.

"Danas je promenjen režim rada u skupštini, MUP je okupirao zgradu. Ne možete u skupštinske sale i restoran, a čak se nalaze i u kancelarijama pojedinih stranaka", rekao je Božović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: