Vesić: Građani Beograda da ne nasedaju na provokacije

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, povodom protesta dela opozicije, pozvao je Beograđanke i Beograđane da ne nasedaju na provokacije nasilnika.

Izvor: B92

Petak, 12.04.2019.

23:12

Vesić: Građani Beograda da ne nasedaju na provokacije
Foto: Tanjug/Beoinfo

"Ne sme da bude prolivena nijedna kap krvi kako bi se Obradović, Djilas i Jeremić dočepali vlasti na ulici, kada već ne mogu na izborima", kaže u intervjuu za "Blic" zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Na pitanje, ako dođe do radikalizacije protesta, na koji način će država i grad reagovati, Vesić ističe da je Srbija slobodna zemlja u kojoj svako ima pravo da izrazi svoj politički stav, pa i protestima, sve dok je sve mirno i bez nasilja.

"Do sada smo pokazali visok stepen tolerancije, čak i kada protesti nisu bili prijavljeni, to se ne dešava u mnogim evropskim zemljama. Recimo u Francuskoj gde je na demonstracijama uhapšeno preko 3.000 ljudi. Dakle, dok su protesti mirni, oni mogu da se održavaju. Prerasu li u nasilje koje najavljuju fašisti Boška Obradovića reagovaće se u skladu sa zakonom kao i do sada", rekao je Vesić.

Koliko je meni poznato, naglasio je on, samo Obradovićevi fašisti i njegovi pomagači Djilas i Jeremić najavljuju blokade saobraćajnica.

"Oni su ti koji prete upadom u državne institucije, blokadom autoputa, napadom na stanove državnih funkcionera. Oni pozivaju na krvoproliće i na sukobe. Oni napadaju komunalne radnike, novinare. Njihova jedina politika je nasilje. Nasilje nad novinarima koji se usude da izveštavaju onako kako Djilas ne želi", kazao je Vesić.

U demokratijama se, naglasio je on, društveni konflikti rešavaju izborima.

"Na tim izborima SNS bi pobedila ubedljivo, tako da je naš stranački interes da se oni raspišu", rekao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: