Đilas demantuje urednika "Blica": Nije tačno da sam pretio VIDEO

Jedan od lidera SzS Dragan Đilas uputio demanti povodom tvrdnji izečenih u emisiji TV Prve "Jutro sa Jovanom i Srđanom", a koje je izrekao urednik "Blica".

Izvor: B92, Prva

Četvrtak, 11.04.2019.

08:40

Đilas demantuje urednika
Screenshot/TV Prva

Naime, u prelistavanju štampe u sredu su u jutarnjem programu gostovali Predrag Mihailović, glavni i odgovorni urednik "Blica" i glavna i odgovorna urednica "Novog magazina" Nadežda Gaće. Na adresu TV Prve stigao je demanti Dragana Đilasa, koji prenosimo u celosti:

"Nikada nisam pretio Blicu niti novinarima ovog dnevnog lista. Gospodin Mihailović je izrekao laž tvrdeći da sam zaposlenima u Blicu preko svog Tviter naloga poručio da razmisle šta će sutra kad ovi ne budu na vlasti. Kao dokaz da je gospodin Mihailović izrekao neistinu, optuživši me da sam pretio novinarima Blica, u prilogu dostavljam svoje tvitove u kojima sam izneo stav o uređivačkoj politici ovog lista, kao i o činjenici da se u štampariji Blica štampaju Informer, Alo i Srpski telegraf. Iz priloženog se jasno vidi da nikakve pretnje nema. Ukoliko gpsodin Mihailović nastavi s iznošenjem neistina i lažnim optužbama biću prinuđen da zaštitu svojih prava potražim na sudu."

Podsetimo, upitan da li "Blicu" neko preti, Mihailović kaže - vrlo često.

"Trpimo pritiske i pretnje, počev od anonimnih ličnosti do kriminalaca, pa do političara. Recimo, nedavno nam je Dragan Đilas na Tviteru pretio, vršio je pritisak da li štampamo ili ne štampamo druge novine ili 'Mislite o ovome, jednoga dana ti neće biti na vlasti'. Mislim da je reč o nedopustivoj vrsti pritiska“, kaže urednik "Blica". Na pitanje da li je jedan od lidera SzS javno na svom Tviteru to napisao, Mihailović kaže da jeste.

Takođe, ističe i da u poslednje vreme nije bilo tih pretnji,

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: