NS: Vučić najavio kapitalne investicije, na Trgu slobode 40.000 ljudi FOTO

Beograd -- U kampanji "Budućnost Srbije" u Novom Sadu se održava veliki miting na Trgu slobode.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: O2.TV
Foto: O2.TV

Prema prvim procenama, okupilo se oko 40.000 građana, a mnogi od njih nose transparente poput "Aco, Beočin te voli", kojima se "identifikuju" iz kojih sve mesta dolaze, a ispred Spensa ima i zastava Srbije, sa ispisanom porukom "Vučiću Srbine".

Novi Sad danas po podne podseća na poslednji predizborni skup vladajuće stranke, koji je okupio, kako je ovih dana podsetio potpredsednik pokrajinske skupštine Damir Zobenica, preko 30.000 ljudi.

Na čelu kolone nosili su transparente na kojima piše "Novi Sad za Vučića" i "Novi Sad uz Vučića".

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se građanima u Novom Sadu, na Trgu slobode.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na početku obraćanja se zahvalio okupljenima što ih nije mrzelo da i po kiši dođu, pa zamolio da spuste nakratko zastave i transparente da bi se videlo koliko ih je.

Transparenti su ostali u vazduhu, a Vučić se zahvalio svima koji su govorili pre njega, pa poručio da nema većih prijatelja od Mađara: "Srbi i Mađari su danas najbolji prijatelji. Sve što su im ranije obećavali to nisu ispunili. Mi jesmo i borili smo se jednako za sve zato što između nas nema razlike. Živimo u jednoj jedinoj otadžbini koja se zove Srbija".

Objasnio je da će predočiti šta je do sada urađeno, pa približiti projekte koji tek predstoje. Kazao je da su fabrike bile razrušene i da se Banat kasnio, ali da to više nije slučaj, pa napomenuo: "U Zrenjanin smo doveli najvećeg investitora iz Kine" i podsetio koliki se profit očekuje

Predsednik Vučić najavio je u Novom Sadu da će u taj grad doći još dve velike investicije od po 50 miliona evra.

Osim predsednika Vučića, na skupu govorei potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, najavila je Pres-služba predsednika.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je na skupu u Novom Sadu, u okviru kampanje ''Budućnost Srbije'', da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić kapiten pobedničkog tima koji novim putevima, mostovima, školama, fabrikama i novim radnim mestima uzvraća ljotićevcima, tajkunima i svima koji žele da unište sve što vredi u Srbiji.

Vučević je rekao da je aktuelna vlast pre sedam godina iz Novog Sada krenula u pobede za Srbiju, Vojvodinu i Novi Sad.

''Krenuli smo iz srca Vojvodine, iz srpske Atine, danas evropske prestonice mladih,a sutra evropske prestonice kulture, da menjamo Srbiju i naše gradove i da stvaramo ono što su građani očekivali, ono što smo obećali, to smo i uradili'', poručio je Vučević.

Kako je naveo, u Novom Sadu i Vojvodini su u proteklom periodu urađeni novi mostovi, škole, obdaništa,putevi i bulevari, kulturni centri, izgrađena je nova zgrada RTV i naučno-tehnološki park, ali i otvorene nove fabrike i industrijske zone, nova radna mesta.

''Sve to je urađeno bez zaduživanja. Nema mesta u koje se nije ulagalo'', kazao je gradonačelnik Novog Sada.

Naglasio je da je to odgovor onima koji mrze, koji sprovode nasilje, vređaju i napadaju ženu i žele da unište sve što vredi u Srbiji.

''To je naš odgovor i ljotićevcima i tajkunima, niti smo vas se uplašili, niti možete da nas kupite'', poručio je Vučević.

Dodao je da nema stajanja i da je pred nama budućnost Srbije, te da se mora još jače raditi i još više truditi za budućnost naše dece .

Vučević je predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazvao kapitenom pobedničkog tima i čovekom koji diše, radi i bori se za Srbiju.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Skup je, na nalogu "budućnostsrbijeav" na Instagramu, najavio i sam predsednik, a ispod fotografije, na kojoj su navedeni mesto i vreme skupa, napisao: "Hvala na prilici da budućnost Srbije gradimo zajedno".

Skup u Novom Sadu prvobitno je bio najavljen za petak 12. aprila, ali je pomeren za dan ranije da se ne bi podudario sa skupom opozicije.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: O2.TV
Foto: O2.TV

strana 1 od 172 idi na stranu