Poslanici tri države pozvali na očuvanje teritorijalnog integriteta Sirije

Pošto su komentari Izraela i SAD obnovili dugogodišnje teritorijalne sporove, poslanici tri države pozvali su na očuvanje teritorijalnog integriteta Sirije.

Izvor: Beta/AP

Sreda, 10.04.2019.

20:29

Poslanici tri države pozvali na očuvanje teritorijalnog integriteta Sirije
Foto: GettyImages

Članovi odbora parlamenata za spoljne poslove Rusije, Irana i Turske održali su u Moskvi posebnu sednicu o Siriji, a član iranske delegacije Hešmatolah Falahatpiše rekao je da je ta diskusija "bila dobar početak", prenela je agencija RIA novosti.

"Potvrdili smo neophodnost očuvanja teritorijalnog integriteta Sirije, naročito po pitanju Golanske visoravni", kazao je Falahatpiše.

Predsednik SAD Donald Tramp potpisao je 25. marta dekret o priznanju izraelskog suvereniteta nad Golanskom visoravni, koju je Izrael osvojio od Sirije u Šestodnevnom ratu 1967. i anektirao 1981. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: