Srbin u Tripoliju: Haftarove jedinice nas nisu dirale

O životu u Tripoliju, koji se našao pod ofanzivom maršala Kalife Haftara za RTS je govoro Sreten Radosavljević, elektroinženjer u jednoj kompaniji.

Izvor: B92

Sreda, 10.04.2019.

10:49

Srbin u Tripoliju: Haftarove jedinice nas nisu dirale
Ilustracija: Thinkstock

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće sastanak iza zatvorenih vrata o Libiji, gde su u toku sukobi u Tripoliju, saopštili su diplomatski izvori. Snage komandanta samoproglašene libijske nacionalne vojske Kalife Haftara pokrenule su prošle nedelje ofanzivu u Tripoliju, gde je sedište međunarodno priznate vlade koju predvodi Fajez al Saradž.

Nekoliko desetina ljudi je stradalo od početka ofanzive.

O životu u Tripoliju pod bombama za RTS govori Sreten Radosavljević, elektroinženjer u jednoj kompaniji. On se nalazi u zapadnom delu Tripolija, gde je, kako kaže, obično mirno i ne čuju se eksplozije. Juče, međutim, nije bilo tako.

"U popodnevnim satima su eskalirali sukobi, mogli smo da vidimo dobar deo sukoba u okolini Tripolija, ima dosta požara i velikog dima na toj strani", rekao je ovaj elektroinženjer iz Srbije.

Iako je mislio da je Tripoli okružen snagama generala Kalife Haftara, saznao je da su u odbranu grada došle snage iz Misrate.

"Nije nam svejedno, za sada imamo hranu i vodu, niko nije tražio pomoć iz naše ambasade, bar ne sa ovog prostora gde se ja nalazim", rekao je Radosavljević za RTS.

U njegovoj kompaniji ima oko 100 radnika sa prostora bivše Jugoslavije, dok je u njegovom kampu njih četvorica.

"Znam i za druga dva kampa koja su udaljena do 150 kilometara. Kod njih su prošle jedinice generala Kalife, niko ih nije dirao, normalno rade i nemaju nikakvih problema", rekao je Radosavljević.

Grad Tripoli, kaže, normalno funkcioniše. "Rade sve prodavnice, kafići, restorani. Saobraćaj se normalno odvija, kao da se ništa ne dešava", navodi Radosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: