"Desilo se još nešto. Žele da ukinu Srbima pravo na mišljenje"

Nakon razgovora s predstavnicima Srba s KiM, Vučić se obratio medijima: Pored svega, Priština radi još neke stvari. Žele da Srbima ukinu pravo na mišljenje.

Izvor: B92

Sreda, 10.04.2019.

13:21

Tanjug, Dragan Kujundžiæ

Predsednik Srbije je na početku govora istakao da se Srbija nalazi u teškoj situaciji zahvaljujući neodgovornom delovanju Prištine, kao i za njega nerazumljivom delovanju zapadnih sila.

"Kao što znate, pet meseci traje teror nad Srbijom, nakon uvođenja taksi. Već više od šest godina je kako Albanci nisu ispunili svoju jedinu obavezu iz Briselskog sporazuma - formiranje ZSO, formirali su vojsku Kosova, čak suprotno i svom ustavu, doneli su platformu da nam je obaveza da priznamo državu Kosovo, da priznamo zločine, posebno seksualne...Da ne govorim o tome da traže ratnu odštetu", istakao je Aleksandar Vučić.

"Pitao sam mnoge zapadne predstavnike 'da li još treba da im otvorimo vrata pa da upadaju i otimaju sve šta im padne na pamet'. Što sam sve to morao da kažem? Dešavaju se još neke stvari koje pokazuju na njihovu bahatost", kaže on i dodaje da vlasti u Prištini neskriveno rade i na stvaranju velike Albanije pred očima međunarodne zajednice, dok svi ćute.

Vučić kaže i da se "desilo još nešto".

"Žele da ukinu Srbima pravo na mišljenje. Traže se Srbi poslušnici koji nikada neće pomenuti Srbiju, kojima će biti lepo sa Albancima. Srpska lista im smeta jer hoće da radi i razgovara i dogovara se sa svojom državom Srbijom. Zato im je žestoka kampanja i zato ih nisu pitali kad su raspisani izbori", rekao je predsednik.

Vučić kaže i da je političkim predstavnicima sa severa Kosova rekao da sami odluče hoće li učestvovati na lokalnim izborima za gradonačelnike četiri srpske opštine koje je raspisao kosovski predsednik Hašim Tači, ali im je rekao i da ne dozvole da im 0,1 posto Albanaca kreira lokalnu vlast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: