Zasedao vojni vrh Srbije: Upozoravamo sve koji najavljuju državni udar

Beograd -- Vojni vrh Srbije, na sednici Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, razmatrao je bezbednosno stanje u zemlji i okruženju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Beoinfo/Arhiva
Tanjug/Beoinfo/Arhiva

Vojska Srbije neće dozvoliti nikakve pokušaje državnog udara i upozorava da bi svi koji ga najavljuju i traže trebalo da odgovaraju u skladu sa zakonom, saopšteno je posle zajedničke sednice Kolegijuma Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

"Vojska Srbije poručuje svima, i u zemlji i u inostranstvu, da nije i neće biti sredsvo za obaranje legalne i legitimne vlasti u Republici Srbiji i nasilno rušenje ustavnog poretka", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je vojska opremljena i spremna da izvrši svako naređenje svog vrhovnog komandanta i da sačuva mir i stabilnost.

Ističe se da bezbednosni izazovi nastali uvođenjem takse i formiranjem paravojske na Kosovu i Metohiji čine da Vojska Srbije sa pažnjom prati svako dešavanje koje može izazvati nemir među Srbima na KiM i još jednom podseća i Kfor i međunarodnu zajednicu u celini da su oni na prvom mestu odgovorni za mir i bezbednost svih koji žive na KiM.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ocenjuju da je materijalni položaj njihovih pripadnika unapređen i zahvaljuju se vrhovnom komandantu na upornom i posvećenom radu na daljem poboljšavanju materijalnog položaja svih pripadnika vojske i ministarstva kao i na ubrzanoj modernizaciji i jačanju Vojske Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 172 idi na stranu