Duterte: Ako moram, proglasiću revolucionarnu vladu - spreman sam na smrt

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte je upozorio da će ako bude morao proglasiti "revolucionarnu vladu" i uhapsiti svoje protivnike.

Izvor: B92

Petak, 05.04.2019.

15:24

Duterte: Ako moram, proglasiću revolucionarnu vladu - spreman sam na smrt
Foto: EPA-EFE/FRANCIS R. MALASIG

Duterte je izrazio ogorčenost zbog kritike njegove borbe protiv kriminala, a, kako kaže, voljan je da se suoči sa posledicama.

"Spreman sam da budem obešen, spreman sam na smrt", dodao je predsednik, preneo je AP.

Bivša predsednica Komisije za ljudska prava Loreta En Rozales je objasnila da je prema Ustavu iz 1987. godine garantovana sloboda govora, uključujući i kritiku vlasti.

Ona je rekla da pre sudske odluke nikom ne može biti određena zatvorska kazna, osim u nekim nepredviđenim situacijama kao što su rat ili diktatura.

Duterte je poznat po kampanji protiv trgovine drogom, tokom koje je policija ubila više od 5.000 ljudi otkako je on preuzeo dužnost predsednika.

Duterte je osvojio predsednički mandat sa velikom razlikom u glasovima 2016. godine na osnovu obećanja o iskorenjavanju droge i kriminala.

Nedavna istraživaja javnog mnjenja pokazuju da i dalje ima veliku podršku kako on, tako i kampanja protiv droge koju sprovodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: