Oživljavanje balkanske rute: Migranti se spremaju na pešačenje do Evrope

Stotine migranata iz raznih delova Grčke okupilo se ispred kampa blizu Soluna i planiraju peške da krenu preko granica balkanskih zemalja u potrazi za azilom.

Izvor: Beta/AP

Četvrtak, 04.04.2019.

18:36

Oživljavanje balkanske rute: Migranti se spremaju na pešačenje do Evrope
EPA-EFE/Schneyder Mendoza

Cilj su im "bogate zemlje" u centralnim delovima Evrope.

Policija je saopštila da se više od 500 ljudi, uključujući porodice sa decom, okupilo danas na kukuruznom polju ispred migrantskog kampa Dijavata, oko 10 kilometara zapadno od Soluna, kao i da su neki postavili šatore.

Destine drugih stižu peške.

Migranti su rekli da odgovaraju na anonimni poziv preko društvenih mreža da dođu do grčke granice sa Severnom Makedonijom, udaljene 60 kilometara, i da pokušaju da probiju tu granicu, i ponovo krenu migrantskom balkanskom rutom, koja je zatvorena 2016. godine.

Agencija UN za izbeglice upozorila je migrante da ne upućuju pozive preko društvenih mreža navodeći da su neregularni prelazi preko granica "rizični i opasni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: