Đurić reagovao na poruku Prištine: Još jednom pokazan jedini motiv

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić reagovao je na izjavu zamenika kosovskog premijera Envera Hodžaja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Sava Radovanović
Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Pročitajte još:

Nova poruka iz PR: "Treba ukinuti takse na srpsku robu zbog Amerike i EU"

Đurić je ocenio da izjava Hodžaja da je politika taksi urodila plodom jer je nanela štetu srpskoj ekonomiji još jednom pokazuje da je to i bio jedini motiv uvođenja trgovinske blokade za proizvode iz centralne Srbije i da je Priština principijelno protiv bilo kakvog dijaloga i kompromisa.

"Anticivilizacijske takse, to i sam Hodžaj priznaje, imale su jedan jedini cilj - da naškode Srbiji, i nikakve druge političke ideje i principi ne stoje iza te odluke Prištine.
Time je Hodžaj potvrdio da su sve priče o tome kako Priština želi dijalog i normalizaciju prazne, jer su svime što su uradili pokazali da samo i iskLjučivo žele da nanesu što veću štetu Srbiji i Srbima na Kosovu i Metohiji", naveo je Đurić u saopštenju za javnost.

On je ocenio da "sve druge fraze (koje predstavnici privremenih prištinskih institucija) izgovaraju nisu ništa drugo nego predstava za međunarodnu javnost, jer tako se ne ponaša neko ko iskreno želi dijalog".

strana 1 od 121 idi na stranu