Brnabić: Ponosna sam što sam deo tima predsednika Vučića

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da je ponosna što je deo tima predsednika Aleksandra Vučića, koji je uveo u praksu da Srbija ponovo pobeđuje.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/PREDSEDNISTVO SRBIJE
Foto: Tanjug/PREDSEDNISTVO SRBIJE

Pristojna Srbija uvek je pobeđivala, pobedila je i u sredu u Kragujevcu gde su dodeljeni ključevi stanova za mlade naučnike, rekla je Brnabić na Trgu slobode u Zrenjaninu.

Ona je istakla da je Srbija pobedila i juče u Golubcu gde je otvorena obnovljena Golubačka tvrđava, kao i danas u Zrenjaninu gde je postavljen kamen temeljac za kinesku fabriku guma Linglong i da će pobediti u Sečnu kada će ponovo biti otvorena proizvodnja IMT traktora.

“Konačno znamo gde idemo. Vučić je uveo praksu da Srbija ponovo pobeđuje”, rekla je premijerka okupljenima na Trgu slobode u Zrenjaninu, gde je održan završni skup u okviru posete Srednjebanatskom okrugu, a u sklopu kampanje “Budućnost Srbije”.

Brnabić je kazala da je u Srbiji do 2014. godine bila praksa da političari mnogo govore, jer su imali malo rezultata i istakla da je to promenjeno dolaskom na čelo Vlade Srbije sadašnjeg predsednika Aleksandra Vučića, koji je promenio odnos prema radu, građanima. Istakla je da dela govore više od 1.000 reči i u tom smislu istakla Železaru u Smederevu, koja je za dve godine opet postala najveći izvoznik u Srbiji i gde je sačuvano 5.000 radnih mesta, kao i RTB Bor, gde je takođe sačuvano 5.000 radnih mesta, a investirano je milijardu 260 miliona dolara.

“Govorio je da mi nismo vlast, već da imamo odgovornost i da moramo biti u službi građana”, kazala je Brnabić i dodala da je Vučić uveo da se svakoga dana radi od 7.30 po 10, 12 sati, te da je taj odnos dao rezultate.

Kao dva najveća rezultata izdvojila je to što je otvore prvi ikada u Srbiji Naučno tehnološki park u Beogradu, a u izgradnji su još dva u Novom Sadu i Nišu, kao i to što je po prvi put u istoriji naše zemlje završen Klinički centar i to u Nišu.

Najavila je da će se izvršiti i rekonstrukcija Kliničkog centra u Vojvodini i dodala da je u toku rekonstrukcija KCS u Beogradu. U tom smislu, premijerka je čestitala i Zrenjanincima dolazak Linglonga i na velikoj investiciji od 800 miliona evra.

Govoreći o rezultatima predsednika Srbije i aktuelne Vlade, Brnabić se osvrnula na izjave Dragana đilasa, koji kaže da želi da živi u zemlji u kojoj je minimalna plata 350 evra i gde je jača poljoprivreda. U njegovo vreme, navela je premijerka, minimalna zarada je iznosila 160 evra, a od 2009. do 2012. povećana je za dva odsto.

“Danas je minimalna plata 230 evra, to je malo, ali je duplo bolje nego u vreme đilasa. Od 2012. do 2019. godine u dogovoru sa sindikatima i poslodavcima, Vlada je povećala minimalac za 42 odsto”, kazala je Brnabić.

Premijerka je rekla da je vlast u kojoj je učestvovao i đilas u poljoprivredi ostavila samo tri odsto zemljišta pod sistemima za navodnjavanje, a da je aktuelna vlast implementirala 14 projekata, dok je još 24 u planu.

“Zašto on to nije uradio, 2004. dok je bio direktor kancelarije predsednika Republike, 2007. kada je bio ministar za investicioni plan ili od 2008. kada je postao gradonačelnik Beograda. Došli su do 500 miliona evra, a Srbiju su ostavili sa 400.000 manje zaposlenih”, rekla je Brnabić.

Pozvala je građane da ne nasedaju na provokacije lidera SzS, koji žele incidente i nestabilnost, dok aktuelna vlast želi stabilnost, dijalog i napredak. “Čast mi je da učestvujem sa predsednikom Vučićem rame uz rame u kampanji i da vam ispostavljamo račune”, rekla je Brnabić.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor poručio je u Zrenjaninu da se vojvođanski Mađari u srednjem Banatu osećaju kao svoj na svome, a da Srbiju doživljavaju kao svoju domovinu i da im je iz tog razloga važan njen napredak i razvoj.

"Mi verujemo da je moguć razvoj Srbije i spremni smo raditi i podneti teret za stvaranje boljih egzistencijalnih uslova, jer Srbiju doživljavamo kao svoju domovinu i nije nam svejedno kako će se ovde živeti”, kazao je predsednik Skupštine AP Vojvodine.

Pastor je na Trgu slobode u Zrenjaninu u okviru kampanje “Budućnost Srbije”, u obraćanju na mađarskom, a kako je nakon toga rekao na srpskom, zahvalio članovima mađarske zajednice što su došli na skup, ali ih je istovremeno i prekorio.

"Prekorio sam ih zato što su došli bez nacionalnih simbola", rekao je Pastor i objasnio da nošenje nacionalnih simbola nije nacionalizam, već očuvanje identiteta, kulture, kao i da pokazuje ko su, šta rade... “Živimo u državi koja poslednjih 15 godina obezbeđuje punu zaštitu nacionalnih manjina u skladu sa Ustavom”, kazao je Pastor i dodao da mađarska zajednica nema čega da se stidi, već da je svojim učinkom doprinela prosperitetu Srbije.

Primetio je da se deo takozvanih objektivnih mađarskih medija u Vojvodini ”sprda na račun njegovog odnosa sa predsednikom Srbije” i naveo da pretpostavlja da time žele da povrede Aleksandra Vučića.

“Ovde se kaže da se za ragom nikada ne diže prašina, već samo za dobrim konjem”, poručio je predsednik Skupštine AP Vojvodine.

Naveo je i da se ovih dana navršava dve godine od završetka predsedničke kampanje Aleksandra Vučića, kojeg je i lično, ali i sa Savezom vojvođanskih Mađara, podržao tada, jer im je bilo stalo da sačuvaju političku stabilnost u zemlji.

“U prethodne dve godine, dosledno smo se držali dogovora da se međusobno poštujemo i uvažavamo i da nam prioriteti budu zajednički. Sve što smo se dogovorili ispoštovano je do kraja i to je garant da će i budući planovi biti realizovani”, rekao je Pastor.

Kako je naveo, danas je veliki dan za Srednjebanatski okrug, Zrenjanin i celu Vojvodinu, jer je započeta velika investicija Linglonga, koja nije značajna samo zbog ukupnog iznosa, već i zbog perspektive koju otvara građanima i zemlje. “

To je potvrda da je Srbija stabilna zemlja koja ima budućnost i istovremeno poruka za one koji ne veruju da se u Srbiji može dostojanstveno živeti”, rekao je Pastor. Zahvalio je predsedniku Vučiću i premijerki Srbije Ani Brnabić na tome što nije bilo prepreka da se ekonomski osnaže i manja mesta, gde je potrebno još ulagati, kako se ne bi ljudi iseljavali.

Politika

strana 1 od 175 idi na stranu