"Srbija u konkurenciji pet zemalja za dolazak VW, to bi bio najveći uspeh"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u okviru posete Srednjebanatskom okrugu stigao je u Lazarevo gde obilazi društvo pčelara "Cvet Banata".

Izvor: Tanjug

Subota, 30.03.2019.

12:05

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

U poseti društvu pčelara u poseti je i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Ovo društvo iz Lazareva osnovano je 2010. godine, kada je brojalo 16 članova, dok danas, kako je rekla predsednica društva Anica Batinić, ima 59 članova.

Vučić je izjavio da je Srbija prvo bila u konkurenciji osam a zatim u konkurenciji pet zemalja u koju bi došao nemački automobilski gigant Folksvagen.

"Nadam se da ćemo ući u poslednje tri, kasnije u poslednje dve zemlje", rekao je Vučić obraćajući se narodu u Lazarevu, kod Zrenjanina, koji obilazi u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

On je istakao da ako bi Folksvagen došao u Srbiju, onda bi to bio najveći rezultat.

"Ako bi se slučajno dogodilo da to uspemo, to bi bio najveći rezultat i onda bih s ponosom mogao da kažem da sam svoj posao završio", kazao je Vučić.

Vučić je oblilazak Srednjobanatskog okruga započeo u Zrenjaninu.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je zadovoljan izveštajem Stejt departmenta, u kojem se konstatuje napredak Srbije po pitanju borbe protv pranja novca, i dodao da je to dobar signal za investirore.

Upitan da li je video izveštaj i da li je zadovoljan, on je novianrima u Lazarevu rekao: "To je taj čuveni FATF.

Imali smo teške zadatke od njih, počeli smo da radimo, trebalo je još ranije."

Vučić ističe da će Srbija još dosta po tom pitanju morati da radi. "Zadovoljan sam što su to primetili, to je dobar signal i za investitore", rekao je on.

U godišnjem izveštaju o međunarodnoj strategiji kontrole narkotika, američki Stejt department navodi da Srbija nije značajan izvor, niti potrošač ilegalnih droga, ali je i dalje zona tranzita za narkotike, a kada je reč o sprečavanju pranja novca, ocenjuje se da je naša zemlja ostvarila značajan napredak.

U delu izveštaja koji se bavi pranjem novca navodi se da se Srbija u 2018. godini obavezala na visokom političkom nivou da će se pozabaviti primećenim nedostacima i da je zatim postigla značajan napredak u usklađivanju svog režima borbe protiv pranja novca s međunarodnim standardima. To je, kako se navodi, dovelo do povećanja broja istraga i donetih presuda.

"Uz pomoc donacija, Srbija je poboljšala svoju nacionalnu procenu rizika kako bi bolje identifikovala aktuelne pretnje ili krivična dela koja su povezana sa pranjem novca i metode koje se koriste u pranju novca i finansiranju terorizma", ocenjuje Stejt department.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: