Vučić: Do investicije došli trnovitim putem, borili se iz dana u dan FOTO

U Zrenjaninu počinje gradnja kineske fabrike "Šangdong Linglong", koja će, prema najavama, zaposliti 1.200 radnika, proizvoditi 13 miliona guma godišnje.

Izvor: Tanjug

Subota, 30.03.2019.

10:42

Vučić: Do investicije došli trnovitim putem, borili se iz dana u dan FOTO
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

U fabriku je uloženo 800 miliona evra.

Svečanosti polaganja kamena-temeljca prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, ministar privrede Goran Knežević, ministar finansija Siniša Mali, ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, ambasadorka Kine Čen Bo, članovi pokrajinske vlade i predstavnici Grada Zrenjanina i kompletnog menadžmenta kompanije "Šandong Linglong Tajr".

Izgradnja fabrike guma u Zrenjaninu promeniće sliku tog grada, Banata i Srbije, navodi Tanjug.

Fabrika će biti najveća do sada u Srbiji, s površinom od 500.000 metara kvadratnih, a njena izgradnja u Zrenjaninu, pre oceni premijerke, pokazatelj je odličnih odnosa izmedju Srbije i Kine i povoljnog poslovnog okruženja u našoj zemlji.

"Šangdong Linglong" zapošljava 13.000 ljudi širom sveta i nalazi se na 20. mestu po proizvodnji guma u svetu i na 3. mestu u Kini.
View this post on Instagram

"Bili smo uporni, borili smo se iz dana u dan da dokažemo da je Srbija pravi izbor za kompaniju Ling Long. Srbija pruža najbolje moguæe uslove, imamo ljude koji su lojalni i vredni, a drzava æe pomoæi više nego bilo koja u regionu. Nije to samo 1.200 radnih mesta i nije samo najveæa investicija ovde u severnom Banatu, to je èinjenica da æe Zrenjanin moæi da ulaže više, da ima veæe plate, nove puteve, šetališta. Postoji nešto fantastièno sa snovima posebno kad verujete u njih i ne odustajete. Zahvaljujuæi ovaj investiciji taj san je postao java, i ono što je najvažnije snovi se naroèito ostvaruju kada su zajednièki, kao ovaj. Zajedno sa partnerima iz Kine, otvoriæemo najmoderniju fabriku, poèinjemo veliki posao koji znaèi život za Zrenjanin, za Srbiju." - predsednik Vuèiæ na polaganju kamena temeljca za fabriku Ling Long #BuduænostSrbije #theFutureofSerbia

A post shared by Buduænost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

Predsednik Srbije Aleksandra Vučića izjavio je na svečanosti postavljanje kamena temeljca za fabriku guma “Šandong Linglong” u Zrenjaninu da je to najveća investicija u Vojvodini vredna više od 800 miliona evra i da će ogromnu korist od te fabrike imati cela Srbija.

Vučić je tako započeo posetu Srednjobanatskom okrugu u okviru kampanje Budućnost Srbije.

Naglasio je da je dovođenje Linglonga u Srbiju veliki uspeh i sreća za našu zemlju i da će pogoni te fabrike doneti ogroman napredak.

Napomeuo je da smo do te investicije došli "trnovitim putem" i da Srbija nije bila prva na listi izbora te kineske kompanije.

"Gospodin Vang je bio veoma težak čovek za pregovore, ali borili smo se iz dana u dana želeći da pokažemo da je Srbija pravo mesto za Linglong i da je ta kompanija pravi izbor za nas. Bez našeg prijateljstva sa predsednikom Kine Si Đinpingom, koji je naš prijatelj i brat, pošto je spasao 5.000 radnih mesta samo u Smederevu, ne bismo mogli da napravimo kontakt sa Vangom".

Vučić je naveo da je zahvaljujući Siju Srbija uspela da uspostavi dobar kontakt sa Linlongom i da im predoči da nudimo najbolje uslove Kineska fabrika "Šangdong Linglong" će, prema najavama, zaposliti 1.200 radnika, proizvoditi 13 miliona guma godišnje i u koju će biti uloženo 800 miliona evra.

Predsednik Srbije će danas posetiti i Udruženje pčelara "Cvet Banata" u Lazarevu, obići izložbe i razgovarati s lokalnim pčelarima, a potom će se obratiti medijima. U Sečnju predsednik Vučić će razgovarati s građanima, a u Banatskom Karađorđevu obići će porodično domaćinstvo Ćuk.

Planirano je da u Novom Bečeju predsednik obiđe i fabriku za proizvodnju poljoprivrednih priključnih mašina Agroteć, a u Novom Miloševu će obići Muzej "Kotarka".

Vučić će se na kraju posete obratiti građanima na skupu u Zrenjaninu u 17 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: