"Režim potvrdio humanitarnu krizu u Venecueli"

Lider venecuelanske opozicije Huan Gvaido izjavio je da će "važna medicinska podrška" stići za nekoliko sati u Venecuelu.

Izvor: B92

Petak, 29.03.2019.

18:10

Foto: Khvost/depositphotos

Gvaido je rekao da očekuju pošiljku, baš kao što je i vlada predsednika Nikolasa Madura nagovestila da se sprema da dobije pošiljku lekova od svog saveznika Kine.

"U narednim satima mi ćemo dobiti važnu medicinsku pomoć za kontrolu ove tragedije. Režim time priznaje svoj neuspeh potvrđujući postojanje složene humanitarne situacije", rekao je Gvaido u video-postu na svom nalogu na Tviteru, bez davanja drugih detalja, prenosi Rojters.

Ministarstvo informisanja Venecule do ovog trenutka nije komentarisalo izjavu Gvaida ni moguću pošiljku medikamenata iz Kine.

Hiperinflacijska kriza u zemlji učinila je da hrana i lekovi budu nedostupni većini građana, što je podstaklo širenje neuhranjenosti, posebno među decom, i bolesti koje se mogu sprečiti.

Međutim, vlada predsednika Madura već godinama odbacuje tvrdnje da u zemlji postoji humanitarna kriza, prenosi agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: