"Rusi nikada nisu govorili o korekciji granice, to je projekat SAD"

Ambasador Rusije u Tirani Aleksandar Karpušin izjavio je da Rusi nikada nisu govorili o korekciji granice Kosova i Srbije, već da je to projekat SAD.

Izvor: Beta

Petak, 29.03.2019.

17:58

EPA-EFE/Petrit Prenaj

Karpušin je to naglasio u intervjuu za A2 CNN.

"Nije mi jasno zašto tražite od mene, predstavnika Rusije, da komentarišem ideju koju promovišu zvaničnici SAD. Kao što se možda sećate, inicijalno, avgusta 2018. godine savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika (Donalda) Trampa, Džon Bolton pričao je o mogućoj implementaciji ovog scenarija, i onda, početkom marta 2019, zamenik pomoćnika državnog sekretara Metju Palmer", rekao je Karpušin u intervjuu za A2 CNN.

On je ponovio da Rusija u potpunosti podržava razgovore Beograda i Prištine.

"Predsednik (Rusije Vladimir) Putin je u više navrata naglasio da je naša zemlja spremna da prihvati bilo koje obostrano prihvatljivo rešenje koje strane postignu dijalogom i u skladu s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednbosti UN. Do danas nismo čuli nikakvu službenu najavu kojom bi se potvrdilo da strane razmatraju promenu granica kao prikladno rešenje situacije", rekao je Karpušin.

U intervjuu za A2 CNN Karpušin je odbacio navode da "Rusija traži vojnu bazu u Nišu".

On je naglasio da u Nišu deluje Rusko-srpski humanitarni centar koji se bavi posledicama vanrednih situacija u regionu i koji je, kako je dodao, 2015. pružio humanitarnu pomoć i Albaniji pogođenoj poplavama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: