"Amerika dobila blanko kartu od Holandije, sledi agresija"

"SAD su dobile blanko kartu od Holandije da koriste njeno kolonijalno ostrvo Kurasao kao početnu tačku za agresivnu intervenciju u Venecueli."

Izvor: B92

Četvrtak, 28.03.2019.

17:42

EPA-EFE/RAYNER PENA

To je saopštila portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Registrovali smo sporazum Holandije i SAD o korišćenju infrastrukture na ostrvu Kurasao za dostavljanje humanitarnih zaliha u Venecuelu. Na prvi pogled, ovaj sporazum pruža pristup američkim zvaničnicima infrastrukturi na Kurasau za pružanje humaniratne pomoći, ali, ispostavilo se da dogovor ne isključuje mogućnost korišćenja i drugih načina dostavljanja pomoći pored civilne. Kojih tačno? Jasno je da se radi o vojnoj", rekla je Zaharova, prenosi TAS.

Ona je istakla da je u trenutnom kontekstu jasno da je Holandija odobrila Amerikancima da Kurasao koriste kao početnu tačku za agresivnu intervenciju u Venecueli, pod okriljem humanitarne pomoći.

"Nadamo se da vlasti Kurasaa neće dozvoliti da se teritorija ostrva koristi za početak još jedne zapadnjačke avanture koja preti da destabilizuje situaciju u regionu", rekla je Zaharova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: