"SAD na svom primeru da pokažu kako da odemo iz Venecuele"

Konstantin Kosačov poručio je da je najbolji način da SAD pokažu Rusiji kako da "ode" iz Venecule da to demonstriraju ličnim primerom.

Izvor: B92

Sreda, 27.03.2019.

20:37

EPA-EFE/WLADIMIR TORRES

"Logičan odgovor na poziv Vašingtona Rusiji da napusti neko mesto jeste predlog da pokažu dobar primer kako se to radi. Spisak zemalja izvan zapadne polusfere, gde Amerika zaista nema šta da traži, zauzeće previše mesta", napisao je šef Međunarodnog komiteta Saveta federacije Konstantin Kosačov na svojoj stranici na Fejsbuku, prenosi Sputnjik.

Kosačov je za televizijski kanal "Rusija 24" rekao da Tramp pokušava drsko da se umeša u odnose dve suverene države.

On je naglasio i da je Venecuela priznata članica međunarodne zajednice i članica Ujedinjenih nacija i da nije ni pod kakvim sankcijama s tačke gledišta vojno-tehničke saradnje.

"Rusija u toj sferi razvija saradnju sa Venecuelom potpuno legalno, u okviru međunarodnog prava“, rekao je Kosačov.

Američki predsednik Donald Tramp upozorio je danas Rusiju da mora da napusti Venecuelu. Komentarišući situaciju u toj latinoameričkoj državi, Tramp je rekao da Vašington razmatra sve varijante kako bi se to postiglo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: