Uhapšen bivši ruski ministar, demantuje krivicu

Bivši minisar u Ruskoj vladi Mihail Abizov koji je uhapšen izjasnio se kao nedužan, javlja TAS S.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.03.2019.

23:00

Uhapšen bivši ruski ministar, demantuje krivicu
Foto: GettyImages

"Abizov se izjasnio da nije kriv", saopštio je advokat bivšeg ministra Aleksandar Asnis za TAS S.

U međuvremenu ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) i druga istražna tela započeće istragu o Abizovim aktivnostima dok je bio na mestu ministra.

"Istraga će se fokusirati na činjenicu da je Abizov imao priliku da kontroliše delatnosti više kompanija i da bi mogao da stoji iza pozajmica od više milijardi koje su prebačene na ofšor račune", rekao je izvor agencije TAS S.

Ruska istražna agencija saopštila je danas da je Abizov (46) uhapšen pod optužbom da je osnovao kriminalnu grupu i proneverio četiri milijarde rubalja (oko 62 miliona dolara).

On se sumnjiči da je predvodio grupu koja je proneverila fondove dve kompanije za energetiku iz Sibira i novac prebacio na račune stranih banaka, prenosi AP.

Abizov je bio član ruske vlade od 2012. do 2018. godine i bio je zadužen da nadgleda informacione tehnologije i napore da se poveća transparentnost vlade.

Inače, on je blizak prijatelj ruskog premijera Dmitrija Medvedeva i iako je napustio kabinet prošle godine radio je kao savetnik u vladi.

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov izjavio je da je predsednik unapred bio obavešten o sumnjama vezanim za Abizova, prenosi Tas s.

Portparol ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Oleg Osipov izjavio je da je prtemijer upoznat sa informacijama, ali da se tvrdnje agencija za sprovođenje zakona odnose na njegove "komercijalne aktivnosti, a ne na rad u vladi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: